VG Visie > De klant kan nu ook zelf aan de knoppen draaien

June 12, 2024 84 keer bekeken

Hoe ontwikkelen de kosten van grondstoffen, materialen en lonen zich in de bouw? Wat is de impact daarvan op de aard, omvang, vorm, bouwmethodiek, materialisaties en de planning van een project? En wat kost het meer, of juist minder, als we dat duurzaam aanpakken?

VG Visie, Zomereditie 2024, Werken, Logostiek & Retail, 29-05-2024
Ted Peek (Directeur Commercie & Innovatie) en Mitchel Tiemessen (Manager Commercie) geven antwoord op deze vragen. Zij staan aan het roer van BDB Bouw(kosten)data: het onafhankelijke kennisinstituut op het gebied van bouwkostendata en -ontwikkelingen, waarop de Nederlandse bouwwereld haar aanbestedingen, contracten, beslissingen en strategieën baseert.

BDB is opgericht in 1946 en al meer dan vijfenzeventig jaar hét onafhankelijke kenniscentrum op het gebied van bouw(kosten)data. BDB beschikt – al vanaf 1914! – over meer dan honderd jaar indexcijfers en kosteninformatie en is gespecialiseerd in het onderzoeken, monitoren, beheren en onderhouden van bouw(kosten)data ten behoeve van de woningbouw, utiliteitsbouw en de grond-, weg- en waterbouwsector. Het kennisinstituut voorziet de Nederlandse bouwwereld van betrouwbare en actuele informatie op het gebied van bouw(kosten)data en kostenontwikkelingen voor het onderbouwen van financiële vraagstukken. Daarnaast geeft BDB strategisch advies rondom vraagstellingen over data en indexering. Dit jaar gaat er een bijzondere focus uit naar duurzaamheid. 

Klik hier om het gehele artikel te lezen.

 

BDB Bouw(kosten)data, persoonlijk, compleet en op maat!
+31 (0) 88  426 16 00
info@bdb.nl

Cookie settings